Ana içeriğe atla

GOOGLE PENGUİN ALGORİTMASI

Google’da Son 10 15 yılda hayatımıza öyle bir girdi ki, Gün içerisinde hepimiz en az bir kaç defa aklmıza gelen Konularda Google Amcaya Başvuruyoruz. Yazarak Ya da Sesli Arama Yaparak Her şeyi Sorabildiğimiz Bir Arama Motorunun Kendini Sürekli Geliştirmesi Dünya Üzerinde En çok Kullanılan ve bu konumu korumasındaki en büyük sebeplerden biri, Son 5 sene içerisinde Kullanıcı odaklı Çalışmasından Kaynaklanıyor. Bir çok Firmanın Kullanıcı odaklı çalışmaya başladığı günümüzde Google Firmasının da bunu Yapması Muhtemel. Tam bu Kıstas içerisinde Google Sıralamalarında İlk Sayfada Kullanıcıya Sunduğu Web Sitelerinin Değerlendirilmesinde Kullandığı Kriterleri de Sürekli Güncellemeye Başlayan Google. 2012 yılında çıkardığı Penguin Güncellemesi ile, Web Sitelerinin Sıralama Kriterlerine bir yenisini Ekledi. Bu Sırlama Kriteri. Web Sitelerinin Dışarıdan Başka Sitelerden Almış Olduğu linkler.
Üretmiş olduğunuz bir içeriğin, ya da Web Sayfasının Yükselmesine Büyük Etki etmeye Başlayan Penguin Algoritması. 2012 Yılında İlk İşleme Konduğu zaman, Bir çok Sektörde Bir çok Web Site Sahibinin Korkulu Rüyası oldu bir anda. Bunun Sebebi İse. Gelen Linkleri Kendi İçerisinde Belirli krigterlere göre Kategörize etmesiydi.

Penguin Nasıl Çalışır?

Penguin Web Sitenize Dışarıdan Başka Sitelerden Gelen Linkleri İncelerken bu linkleri Kendi İçinde Kategorize etmesinin en büyük sebeplerinden biri, Öyle Her önüne gelen siteden alınnan linkin işinize yaramadığını gösterdi bizlere, Bir Ren A acar sitesine Bir Sağlık Sitesinden Link Alırsanız Eğer Bu linkin Size Bir Artısı ya da bir eksisi olmaz diye Düşünmeyin. Aldığınız Linkler Size Sıralama Kaybettirebilir.
Penguin Tarafından Negatif Deperlendirilmeyen Link Naıl Bulunur.?
Web Sitenizin içeriği duşarıdan gelen link ile Bağlantılıdır. Ana Anahtar kelimenize Sizle Aynı Sektörde bulunan başka bir Web Sitesinden Link Almanız Halinde, Bu link Sıralamanıza Pozitif olarak etki eder. Etmeme gibi bir şansı yoktur.
Bizim Amacımız İlk Sayfaya Çıkmak olduğu için, Rakiplerin link aldığı siteleri incelememiz gerekiyor. bunun Üzerine Kendimiz Sosyal Medya ve Bloglardan, Forumlardan Web Siteniz ile Aynı Anahtar kelimede yer alan diğer sitelerden, Üniversite sitelerinden vs. Bu Liste Uzar Gider.
Penguin Sitenize dışarıdan Gelen Linkleri İncelerken Bu Linklerin nereden hangi sitenin hangi sayfasından geldiğini dikkate alır. Spam linklerden Uzak Durmanız Gerekmekte. Semalt com gibi Reklam ve oyun siteleri gibi sitelerden link almayınız. Buradan gelen linklerin yoğunluğu ne olursa olsun. Siteniz için Negatif etki Yaratır. İyi bir seo uzmanı Alacağı linleri İnceler Sitenin, Herşeyiyle ilgilenir. Öyle A bu Siteden de Link Alayım diye Link Almamalısınız.

Herşeyin Fazlasının Olduğu Gibi, Backlink’inde Fazlası Zarardır.

Milyonlarca Kalitesiz Backlink Almaktansa, Pr Değeri Yüksek Ve Size Yarar Sağlayacak Google Tarafından Daha Önce Sarı Kart Görmemiş bir Siteden alınan bir link Çok Daha Değerlidir.
Rakam Fazlalığı bir şey ifade etmez. Normal Bir Seo Blogunda Size Genel bilgiler verilir iken . Burada işin detayına İnme Taraftarıyım ben . Dış Seo İçerisinde yer alan Bir konu Olan Backlink. 2012 Yılında Penguin ile Hayatımıza Girmiş gibi görünse de öncesinde hayatımızda Böyle bir kavram zaten vardı. Seo Uzmanları her daim, çalışma yaptıkları siteler üzerinde bazı durumlarda sınırları zorlaayı seçerler, Profesyonel Seo Hizmeti Veren birinin Zaman Kaygısı ve Müşterisini Memnun Etme Düşüncesi olduğu için, İşi Daha Da Ciddiye almaktadır. Çoğu Seo Uzmanının Onlarca Firma Sitesini Anahtar kelimesinde ilk sayfaya getirdiği halde, kendi Sitesi ile uğraşmamasının en büyük sebeplerinden biridir aslında bu söylediğim. İster Terzi Kendi Söküğünü Dikemez Deyin İster Başka Bir şey ama İşin Altında Ciddiye alma söz konusudur.

Link Analizi Yapın

Link Analizi Yapacağınız Site linki Paylaşmak Artık bu noktada olan, Google Algoritması ile ilgili makale okuyan birine Kabalık Olur diye düşünüyorum. Tabii ki İmkanınız Var ise Ahrefs ya da SEMrush kullanmanızı Tavsiye edebilirim, En detaylı raporu bu iki siteden alabilirsiniz. Bu sitelerden Ya da 3. Parti Sitelerden Sitenize Gelen Linklerin Toksik olup olmadığını Görebilirsiniz. Zehirli olarak da nitelendirilen bu linkleri Google Search Consoldan Reddebilirsiniz. Reddetmemeniz halinde Bu linkler Sitenize Zarar Vermeye Devam Eder. Search Console’dan Nasıl link Reddedilir bilmiyorsanız Sizler İçin Tekrarlayalım isterseniz.
  1. Web Yöneticisi Araçlarına giriş yapıyoruz.
  2. Arama trafiğini seçiyoruz.S
  3. itenize bağlantılar sekmesini tıklayıp,Karşımıza çıkan listeyi incelemeye başlıyoruz.
  4. Sitemize bağlantı veren tüm siteleri tek tek inceliyoruz ve spam olduğunu düşündüğümüz bağlantıları notepad’e kaydediyoruz.
  5. Bağlantıları reddetme aracına giriş yapıyoruz.
  6. Bağlantıları reddet diyip, kaydettiğimiz .txt uzantılı notepad dosyasını yükleyip kaydet diyoruz.
Bu Şekidle Bağlantılarınızı çok kolay bir şekilde reddedebilirsiniz.

Backlink ve Hacklink Arasındaki Fark Nedir? Doğru Backlink Startejisi Nasıl Olmalıdır?

Backlink Web Sitelerinin Ön kısmında Kullanıcılar Tarafından görünebilen linklerdir. Bir Fotoğrafa, Ya da Mavi ile belli olan tıklanabilir bir kelime üzerinden alınabilir. O kelime Sizin Anahtar Kelimeniz ise Anahtar kelimeniz üzeinden Backlink Almış olursunuz. ya da Yorum yaptığınız bir kısma, Web Sitenizin Adresini paylaşabilirsiniz. Google Web Site Sahiplerine Penguin Algoritması ile Aslında Doğal Yollardan Link Kazanın Demiştir. Doğal Yoldan Kazanılan linkler Her zaman Değerlidir.
Hacklink ise, Kali linux üzerinde Çeşitli Araçlar örneğin SQL İnjection kullanarak Diper Sitelerin Weri Tabanlarına ya da Site Dosyalarına Erişip Site Sahibinin haberi olmadan ” <href ” Kodu ile, Gömülen Linklerdir. bu linkler Penguin Tarafından Görünür. ve sitenizi Uçurmanıza yarar’ dı. bir zamanlar.
Google Bize 2012 yılında Doğal Yollardan backlink kazanın derken aslında sonraki Yıllarda ortaya koyacağı yeni bir Seo Kriterine Hazırlık Yapıyordu Aslında, Kaliteli içerik, Kaliteli İçeriğin Kriterleri Bir çok Seo Uzmanına Göre Değişsede, Aslında ortak olarak değerlendirelecek 5 6 kuralı vardır. Bu Linkleri Kaliteli İçerik üreterek diğer sitelerin sizi farketmesini sağlayın ve içeriğinizden dolayı size link versinler demek istiyor. Yani Oyunu kurallarına oynamaya zorluyor. ama Tabii ki açıkları var. ve Biz Zaman Zaman bu açıkları kullanan kişileriz.
Açıklarını Görebilmek ve bunları kullanabilmek için, Algoritmaları İyi incelemeniz, Yurtdışı sitelerinde yazılan makaleleri okumanız gerekiyor maaselef.
Penguin, Site Dışı Seo Çalışması içerisinde Önemli Yer edinmeye Devam etse de Biz Firma olarak Organik SEO’dan yanayız.

Organik Seo Nedir?

Organik Seo İşi Kurallarına Göre Oynamaktır. Kurallarına Göre oynadığınız bir Seo çalışmasında Web Siteniz Hak ettiği noktaya geldiği zaman, Oradan kolay kolay kıpırdamaz. Son 10 yıl içerisinde bir çok sektörde sıralamaların sürekli değişmesine şahit olduk. Bu Sıralama değişmelerinin ardında %90 ında Google’ın Güncellemeleri vardı. Bu güncellemeleri bazen doğrulamadı bazen doğrulamadı. fakat, Son bir kaç yıl içerisinde ilk sayfada Web sitelerinin Yer bulmasını Zorlaştırmak için Bir çok Güncelleme ve yeni kurallar ekledi bu oyuna. Bunun En büyük sebeplerinden biri Adwords Google bir çok işletmeden dünyanın her yerinde yüzlerce sektörde milyonlarca dolar reklam parası alan bir arama motoru…. Sebebi Sadece bu ve Son Kullanıcıya Kaliteli İçerik Sunma Çabası, İlk Sayfada Olan bir çok sitede Google da aradığınız Sorunun Cevabını bulmanızın sebebi de budur.
15 Sene öncesinde Google da arama yaptığınızda Aradığınız konuyu bulabilmek için sayfalarca site ziyaret etmek zorunda alıyorduk, bu Durum Tabii ki Geçmişte kaldı. Fakat önümüzde dönümde gelen güncellemeler ile Son kullanıcının Daha da Kolay istediği içeriğe ulaşacağını söyleyebilirim. Bunun İlk Kıvılcımları bu sene Yapay zekanın uygulanmaya başlaması ile bazı sektörlerde meyvesini vermeye başladı. Bu Seo işini Zorlaştıracak ama Güncel Kalmak Zorunda olduğumuz için, Yapay zekayla da yarışmak zorundayız.
Google Algoritmaları içerisinde Penguin’in önemini Umarım anlatabilmişimdir. Backlink hiçbir zaman değerini Kaybetmeyecek bir kavram, buna Nazaran, Bu Sebepten dolayı, Her Zaman Seo uzmanlarının kullanacağı bir yol olacaktır. Size Benim Tavsiyem Dışarıdan üç bei kurusa ucuz backlink paketlerine yönelmemeniz Bu Paketler Sitenize zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Seo Uzmanı Olmak istiyorsanız eğer Çalışmak zorundasınız, Çok çalışmak Zorundasınız. Kolay Yoldan Başarıya ulaşmak kavramı bizim İçinde Bulunduğumuz sektör için Geçerli bir kavram değil maalesef. Bu Sebepten İzmir Seo Uzmanı Olarak Piayasada Dolanan bir çok kişi bir kaç site içerisinde kaybolmuştur. Kalıcı olanları da bir süre sonra Muhakkak Tanıyorsunuz zaten.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PROFESYONEL SEO UZMANI OLMA YOLUNDA İLK ADIM

PROFESYONEL SEO UZMANI OLMA YOLUNDA İLK ADIM Profesyonel Bir Seo Hizmeti Almak İsteyen Bir çok Firmanın Tercihi Olabilmek Emin Olun Sürekli Güncel Kalmanız gereken bu Piyasada Çok Zordur. İyi Bir ekibe, iyi bir iş takibine, ve açıkları görebilecek ve bunları değerlendirecek kadar sakin bir düşünceye sahip olmanız gerekiyor. Biz Müşterilerimize Web Sitelerinin İlk Sayfaya çıkması için hizmet veriyor olsak ta. Vermiş Olduğumuz Bu hizmet içerisinde Hem Sektörle ilgili tüm bilgileri, Hem De İnternet Üzerindeki tüm mecraları kullanarak. bir İnternet Reklam Danışmanlığı yapıyoruz. Her Geçen Gün Binlerce Verinin Girildiği, ve Bir çok Sektörde Çitanın Nirvana olduğu işlerin altından kalkmayı başarabildiğimizi bilmenizi isterim. 10 yıldır Seo sektöründe Hizmet versem de bunun ilk iki yılı başarıya ulaşabilmek için, Çok çalıştığımı bilmenizi isterim. 3. yıldan itibaren kurumsal firmalara Bir ekibe sahip olmadan, Web Sitelerinin İçeriklerini bizzat kendim yazarak, İşlerini Teslim Ettim, Bu

Seo Nedir? Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle böyle bir başlıkla klasik giriş yapmak zorunda kaldığım için Siz Değerli okurlarımızdan özür diliyoruz. Fakat Seo kelimesini ilk defa duyan ya da seo nedir diye arama yapan kullanıcılarımıza da bu şekilde bilgi vermek istediğimiz için, Bunu yapmak zorunda hissettik kendimizi, SEO Google Firmasının sürekli geliştirdiği Algoritmalara uyarak Web sitenizi güncel tutma işlemidir kısacası, Google firmasının İnternet sitelerinin çeşitli fonksiyonlarını denetlemesi için çeşitli algoritmaları vardır. Bu algoritmaları blog sayfamızda isimlerini ve ne işe yaradıklarını sizlerle paylaşacağız. Seo Açılımı Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Dünya üzerinde binlerce sektörde yüzlerce şehirde ayrı arama kelimesi kriteri ve ayrı bir arama motoru kelime zorluğu belirleyebilen bu algoritmalar. Dünyanın En büyük Arama motoru olan Google’ın insanlara aradıkları kelimelerde sonuçları listelemesini, sağlamaktadır. Bu Listeleme işlemini bu algoritmal