Ana içeriğe atla

Seo Nedir? Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?


Öncelikle böyle bir başlıkla klasik giriş yapmak zorunda kaldığım için Siz Değerli okurlarımızdan özür diliyoruz. Fakat Seo kelimesini ilk defa duyan ya da seo nedir diye arama yapan kullanıcılarımıza da bu şekilde bilgi vermek istediğimiz için, Bunu yapmak zorunda hissettik kendimizi, SEO Google Firmasının sürekli geliştirdiği Algoritmalara uyarak Web sitenizi güncel tutma işlemidir kısacası, Google firmasının İnternet sitelerinin çeşitli fonksiyonlarını denetlemesi için çeşitli algoritmaları vardır. Bu algoritmaları blog sayfamızda isimlerini ve ne işe yaradıklarını sizlerle paylaşacağız.
Seo Açılımı Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Dünya üzerinde binlerce sektörde yüzlerce şehirde ayrı arama kelimesi kriteri ve ayrı bir arama motoru kelime zorluğu belirleyebilen bu algoritmalar. Dünyanın En büyük Arama motoru olan Google’ın insanlara aradıkları kelimelerde sonuçları listelemesini, sağlamaktadır. Bu Listeleme işlemini bu algoritmalara en uygun ve popüler siteler başta olmak üzere iyiden kötüye doğru sıralamaktadırlar.
Seo Sizin ya da işletmeniz için Web Sitenizi bu algoritmalara uygun hale getirerek, Googlu’n çizmiş olduğu sınırlar içierisinde kalarak, Geliştirme anlamına gelmektedir. Bir Seo Uzmanı ya da şöyle söyliyeyim, İşini Doğru Yapan Bir Seo Uzmanı Nihayetinde muhakkak Başarıya ulaşır.

Seo Nasıl Yapılır?

Seo Uçsuz bucaksız bir bilgi deryasıdır, Her sektör ve her işletme ve her anahtar kelime için ayrı bir yol izlenmelidir. Çünkü Her sektörün İnternet’te sıralaması ve varlığını etkin bir şekilde yürütebilmesi iyi bir SEO çalışması gerekmektedir. İnternet üzerinde özellikle sosyal medyada Kendini Seo Uzmanı Olarak Lanse eden ve henüz daha lise öğrencisi olan yüzlerce kişi ile karşılaşabilirsiniz, bu kişiler Maalesef Seo Mesleğinin piyasada kötü tanınmasına yüzlerce kişinin parasını alarak karşılığında bir hizmet vermeden bir çok kişinin canını yakmıştır.
Ülkemizde bulunan tm şehirlerde piyasa İstanbul İzmir, Ankara gibi olmadığından dolayı Bu üç şehir başta olmak üzere Seo Uzmanlarının İş Yapabildikleri en önemli şehirlerdir. 81 vilayette çok basit bir şekilde ilk sayfada çıkabilirkeni Bu Üç Şehirde işler değişmektedir. İzmir Seo uzmanı, Olarak çalışan bir çok meslektaşım ile İzmir’de yaşamamdan dolayı tanışma fırsatım oldu. Fakat Bir çoğu İle Seo’ya bakış açılarımızın farklı olduğu her Seo Uzmanının kendine has geliştirdiği bir sistem olduğu ve bu sistem üzerinden hizmet verdiklerini gördüm. Aynı Şekilde İstanbul Seo Uzmanı ve Ankara Seo uzmanı bir kaç kişi ile ortak projeler üzerinde çalışma fırsatı buldun. Ve Seo Uzmanı olmanın Aslında oldum dememek olduğunu gördüm. Her geçen gün kendinizi yenilemek zorundasınız maalesef.

Web Tasarımcılarının Seo’ya Yönelmesi

Geçmişte bu işi yapan bir çok kişinin Web Site Satışının popülerliği düşmesi üzerine aslında hiç girmek istemedikleri SEO çalışması yapmaya başladıklarına şahit oldum. Bu Tabii ki sevindirici bir durum fakat, Bu maalesef ki uzun bir yok ve çok zor bir iş maalesef. Özellikle Sistemli çalışmayı sevmeyenlerin kesinlikle, bulaşmaması gereken bir alan olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki Bu söylediğim kişiler Web Tasarım işi Yaptıklarını Söyleyen kurulum paketi kullanan kişilerden oluşan yani kolay para peşinde olan kişilerce yapılan bir işlem. İşi Hakkıyla yapan Web Tasarım Uzmanları da Online Çalışan Sistemlere yönelerek ülkemizde CRM ve ERp gibi işlerin çoğalmasını sağladılar. İyi De ettiler açıkçası.

Site İçi Seo Nedir?

Site içi Seo Web Sitenizin İç kısmında yapılan çalışmalar olarak kısaltabiliriz. kısaca Sitenin içerisinde bulunan konuların Kategorize edilmesi, Hireyarşik sıralaması ve önem bakımından h1 başlık kullanımı vs gibi bir çok konunun yer aldığı iç SEO Seo’ya başlarken ilk yapılması gereken işlemdir. iç Düzenlemesi yapılmamış bir site için Site dışı Seo çalışmasına başlamak anlamsız olur. ve yaptığınız çalışmanın karşılığını alamazsınız…
Sizlere Önemli bir Not : Aynı Kelime Uzunluğunda Aynı Alt başlıklarla ve özgün olarak yazılan bir makalenin, Google Tarafından Değerlendirmede Aynı İndex’i aynı değeri görmez bunun sebebini İşini Ciddiye alan Profesyonel Seo Uzmanları eminim Bilir. Bunun Google Firması tarafından her kelimenin sıralama kriterlerini, bilmeden Seo Yapamazsınız. Yapılan Seo’nun herhangi bir değeri yoktur.

Site Dışı Seo Nedir?

Web Sayfanızın dışında Google Algoritmalarını Bu Algoritmaların Hangilerinin Site Dışı Hangilerinin Site içi, ile ilgili olduğunu Emin Olun Piyasada Bir çok Seo Danışmanı bile bilmiyor. Seo Danışmanlığı Yapabilmek için Google Firmasının İnternet Site Sıralaması Hakkındaki bütün kriterleri bilmeniz, ve bu bilgileri kullanarak Yönettiğiniz Sitelere Yenilikler Getirmeniz Gerekir.
Site Dışı Seo’nun Sitenin içeriği bulunduğu sektör ile alakası vardır. Site Dışı Seo’nun içerisinde değerlendirebileceğimiz bir başka konu ise. Rakip Analizi.

Rakip Analizi Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

Web sitenizin, Anahtar kelimelerinde Google Sıralamasında İlk Sayfada Varlığını Sürdüren Web sitesi ya da Web Sitelerinin İçeriklerini, Dış Seo Çalışmalarını İyi Analiz Etmek Gerekir. Analiz Etmek Seo’da Hata Kabul etmeyen bir noktadır. Siz Rakiplerinizi Analiz etmezseniz, Karanlıkta önünüzü görmeden yürüyorsunuz demektir. Rakip Analizi Dediğim konu Wm aracı gibi bir site analiz sitesinden, Sitenin url’sini yazarak analiz etmekten bahsetmiyorum. Lütfen bunu yanlış anlamayın. Blog Kısmımızda bu konu ile ilgili detaylı bir yazı yayınlamayı düşünüyoruz. Fakat Şimdiye kadar inceledeğim Seo Bloglarında, ya da sitelerinde bu bahsettiğim konularla ilgili herhangi bir içerik, göremedim. Bu bilgileri Sizlere Hiçbir Seo Uzmanın vermediğini Gördüm. Fakat Ben Blog Kısmında Sizlere Bu konularla İlgili Yol Gösterebilecek Haritalar/Bilgiler yayınlamayı düşünüyorum.

İnternet Siteniz’in İlk Sayfada Çıkması Size Ne Kazandırır?

Çalıştığınız Sektörde ilk Sayfada olması, Müşteri Portföyünüzü Arttırır, İşletmenizin bilinirliğini arttırır. Tabii ki Size / İşletmenize Daha Fazla Para Kazandırır, Kişilerin İşletme açmalarının En büyük Sebebi Vakıf vb dışında, kâr elde amaçlı olmasından dolayı, sizlere kâr’ınızı arttırmanın en iyi ve kesin yolu İyi bir Seo Uzmanı ile, Çalışmanız halinde Başarıya muhakkak ulaşırsınız.
Seo Hizmetlerinin İyi Yönetilmesi maalesef uzmanlık gerektiren bir durum. Bilgi çokluğundan, ve Sürekli Değişen Bir Bilgi Güncellemesinden dolayı, Sürekli Çalışmalı ve Sürekli Öğrenmek zorundasınız. Seo Uzmanlığı işinde, Birikimiz ne kadar fazlaysa, seo hizmetlerinde o kadar verimli olur.
Tabii ki bunları değerlendirecek olan Müşteri ya da firmalardır. Seo Uzmanı Ya da En iyi Seı Uzmanı Kelimesinde Çıkan Google Reklamların birinden Hizmet almanızdan dolayı, İlk Sayfaya Kendi Sitesini Kendi Anahtar kelimesi ile Getirememiş bir seo firması, Ne kadar iyi olabilir ki? Orada reklam vererek iş toplamaya çalışan, seo Firmalarından Bence işinizi hakkıyla yapan bir firma ile çalışmanızı öneririm.
Arama Sonuçlarında, Google kriterlerine göre sıralamasının analizini yapabilmelidir bir seo uzmanı. Arama Motorlarına üst Sıralara, çıkabilmek için İşi Bilmeyen bir çok kişinin yapmış olduğu çalışma, Algoritma Önceliklerini bilmeden, Bir Seo Konusunda Çalışma Yapmak sizi bu konuda bir adım ileriye götürmez.
Bir çok Seo Uzmanı olarak Çalışan Ya da Çalışmaya çalışan kişiden şu kelimeyi Duydum. ” Şu Kelimede, İlk 100 Sıralamaya giremiyoruz” kelimesini çok duymuşumdur. 3 lü birleşik bir kelimede ya da ikili bir kelimede sırlamada belirli noktalara gelebilmek ortalama 5 6 ay süre almaktadır.

Reklam Ajanslarının Seo Danışmanlığı Hizmeti Verebilir mi?

Bu maalesef bana Çok Komik Geliyor. Reklam Ajanslarının alınmasını İstemem Ama, Reklam İle Seo ilişkilendirilebilir, fakat Uzmanlık ve Geniş bir Bilgi birikimi gerektirdiğinden dolayı. Reklam Ajanslarından, Seo Hizmeti Alan Firmalar, Almış olduğunuz Seo Hizmetini Dışarıda Freelance Olarak Çalışan Seo Uzmanları tarafından Yapıldığını bilmenizi İsterim, Reklam Ajanları bu konuda Sadece Aracılık yapmaktadırlar. Bence Uzmanlığını yapmadıkları bir alanda hizmet vermeye çalışmaları anca hezeyan yaratır diye düşünüyorum.
Dışarıda, Seo Danışmanı olarak, çalışan bir çok meslektaşım ile Kurumsallaşma yolunda hızla ilerlediğimiz. bu günlerden sonra Seo Konusunda İstanbul Başta Olmak Kaydı ile, İzmir ve Ankara’da seo ile Bilgi paylaşımlı Toplantılar planlamayı düşünüyoruz. Bu Toplantılar kendi içerisinde 3 e ayrılacak. ve Seo’ya giriş, Seo Genel, ve İleri Seo olarak 3 ayrı konuya ayrılacak.
Bunu İnternet Sitemiz üzerinden duyuracağız. Lütfen Takipte kalınız.
Seokafasi.com Size Vereceği hizmeti kapsamlı bir Seo Sözleşmesi ile çift taraflı olarak güvence altına almaktadır. Bu Sözleşme, Noter onaylı olarak imzalanmaktadır. Giderler firmamız tarafından karşılanmaktadır. Sözleşmemizi incelemenizi tavsiye ediyorum.
İzmir’de Bulunan Firmalarla yüzyüze görüşerek Ankara ve İstanbul’da bulunan müşterilerimiz ile de Online görüşerek sizlere Hizmet vermekteyiz.
İnternet Sitemizin Masaüstü versiyonunda sağ alt köşede bulunan canlı yardım kısmından bize yazabilir. randevu talep edebilirsiniz.
Vermiş olduğumuz hizmetlerimizi en kısa sürede seo hizmeti ya da diğer hizmetlerimizden faydalanan müşterilerimiz ile kısa videolar çekereki Referans sayfası oluşturup burada sizlerle paylaşacağız.
Google Firmasının Yapay zeka teknılojisini bir çok sektörde bulunan anahtar kelimede uygulamaya koyması ile, bu sektörlerde çalışma yapmak yeni sistemler yeni yollar gerektirmektedir. Bu Sebeple Seo Paketlerimiz kısmında Gördüğünüz rakamlar farazi rakamlar olmakla beraber, Sitenizin ve anahtar kelimelerinizin analizini yaptıktan sonra size teklif verebiliriz.
Son Olarak seokafasi.com yeni yapılanmamızda, Firmamız Bünyesinde Çalışan Seo Umanlarımız, Sosyal medya uzmanlarımız ya da Adwords uzmanlarımız sadece uzman oldukları alanlarda hizmet vermektedir. Seokafasi.com olarak, Vermiş olduğumuz her hizmeti bulunduğumuz sektörde en az 5 senesini harcayan insanlardan aldığınızı bilmenizi isteriz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

PROFESYONEL SEO UZMANI OLMA YOLUNDA İLK ADIM

PROFESYONEL SEO UZMANI OLMA YOLUNDA İLK ADIM Profesyonel Bir Seo Hizmeti Almak İsteyen Bir çok Firmanın Tercihi Olabilmek Emin Olun Sürekli Güncel Kalmanız gereken bu Piyasada Çok Zordur. İyi Bir ekibe, iyi bir iş takibine, ve açıkları görebilecek ve bunları değerlendirecek kadar sakin bir düşünceye sahip olmanız gerekiyor. Biz Müşterilerimize Web Sitelerinin İlk Sayfaya çıkması için hizmet veriyor olsak ta. Vermiş Olduğumuz Bu hizmet içerisinde Hem Sektörle ilgili tüm bilgileri, Hem De İnternet Üzerindeki tüm mecraları kullanarak. bir İnternet Reklam Danışmanlığı yapıyoruz. Her Geçen Gün Binlerce Verinin Girildiği, ve Bir çok Sektörde Çitanın Nirvana olduğu işlerin altından kalkmayı başarabildiğimizi bilmenizi isterim. 10 yıldır Seo sektöründe Hizmet versem de bunun ilk iki yılı başarıya ulaşabilmek için, Çok çalıştığımı bilmenizi isterim. 3. yıldan itibaren kurumsal firmalara Bir ekibe sahip olmadan, Web Sitelerinin İçeriklerini bizzat kendim yazarak, İşlerini Teslim Ettim, Bu

GOOGLE PENGUİN ALGORİTMASI

Google’da Son 10 15 yılda hayatımıza öyle bir girdi ki, Gün içerisinde hepimiz en az bir kaç defa aklmıza gelen Konularda Google Amcaya Başvuruyoruz. Yazarak Ya da Sesli Arama Yaparak Her şeyi Sorabildiğimiz Bir Arama Motorunun Kendini Sürekli Geliştirmesi Dünya Üzerinde En çok Kullanılan ve bu konumu korumasındaki en büyük sebeplerden biri, Son 5 sene içerisinde Kullanıcı odaklı Çalışmasından Kaynaklanıyor. Bir çok Firmanın Kullanıcı odaklı çalışmaya başladığı günümüzde Google Firmasının da bunu Yapması Muhtemel. Tam bu Kıstas içerisinde Google Sıralamalarında İlk Sayfada Kullanıcıya Sunduğu Web Sitelerinin Değerlendirilmesinde Kullandığı Kriterleri de Sürekli Güncellemeye Başlayan Google. 2012 yılında çıkardığı Penguin Güncellemesi ile, Web Sitelerinin Sıralama Kriterlerine bir yenisini Ekledi. Bu Sırlama Kriteri. Web Sitelerinin Dışarıdan Başka Sitelerden Almış Olduğu linkler. Üretmiş olduğunuz bir içeriğin, ya da Web Sayfasının Yükselmesine Büyük Etki etmeye Başlayan Penguin Alg