Ana içeriğe atla

PROFESYONEL SEO UZMANI OLMA YOLUNDA İLK ADIM

PROFESYONEL SEO UZMANI OLMA YOLUNDA İLK ADIM


Profesyonel Bir Seo Hizmeti Almak İsteyen Bir çok Firmanın Tercihi Olabilmek Emin Olun Sürekli Güncel Kalmanız gereken bu Piyasada Çok Zordur. İyi Bir ekibe, iyi bir iş takibine, ve açıkları görebilecek ve bunları değerlendirecek kadar sakin bir düşünceye sahip olmanız gerekiyor. Biz Müşterilerimize Web Sitelerinin İlk Sayfaya çıkması için hizmet veriyor olsak ta. Vermiş Olduğumuz Bu hizmet içerisinde Hem Sektörle ilgili tüm bilgileri, Hem De İnternet Üzerindeki tüm mecraları kullanarak. bir İnternet Reklam Danışmanlığı yapıyoruz.
Her Geçen Gün Binlerce Verinin Girildiği, ve Bir çok Sektörde Çitanın Nirvana olduğu işlerin altından kalkmayı başarabildiğimizi bilmenizi isterim. 10 yıldır Seo sektöründe Hizmet versem de bunun ilk iki yılı başarıya ulaşabilmek için, Çok çalıştığımı bilmenizi isterim. 3. yıldan itibaren kurumsal firmalara Bir ekibe sahip olmadan, Web Sitelerinin İçeriklerini bizzat kendim yazarak, İşlerini Teslim Ettim, Bu içerik yazma olayı emin olun, Bir Süre Sonra İnsanı Miğde Bulandırıcı Bir Noktaya Kadar getiriyor. Tek Başıma Bu Sektör içerisinde Çabalarken, Bir çok İnsan ve bir çok firma ile doğal olarak iletişim içinde olmam gerekti.
Piyasada Tek başına Bir kişinin Firmalarla freelance olarak çalışması, ve bu işten hiç ama hiç anlamayan insanlara her hafta rapor sunması, Emin olun başlarda beni yoran en zor kısımlardan biriydi. Local Bazlı Seo’da Normal Şartlarda İzmir, İstanbul ve Ankara’da Ortalama 4 ay gibi bir süre zarfında Üzerinde Çalıştığım Web Sitesi İlk Sayfayı Görse de, Google Amcanın Güncellemelerinden Dolayı, Bu Süreyi Her zaman 6 Ay olarak Söylemişimdir.

İki Link Vererek Seo Uzmanı Olunmaz!!!

Piyasada en çok bu tip kişilerle karşılaşacaksınız emin olun, Eğer Seo işindeyseniz, Ya da Seo işini Hakkıyla Yapmaya çalışan kesimin içerisindeyseniz. Görüştüğünüz kişilerle ya da firmalarla her zaman 1 0 geride başlayacaksınız. bunun en büyük sebeplerinden biri. Piyasada 20 yaşında gençlerin iki makale okuyup bir iki tanıtım yazısı yazıp Seo Uzmanıyım diye dolaşması. Çitayı Yüksek tutmaları tabii ki çok güzel fakat, İzmir gibi bir metropolde, İş Görüşmelerin çoğunda Seo hizmeti verdiğini iddaa eden kişilere kaptırılan paralardan söz eden onlarca kişi ile karşılaştım.
Ve Sırf bu Sebepten Dolayı, ilk Noter onaylı Seo Sözleşmesini Hazırlama Gereği Duydum. Bu Türkiye’de Son 15 senedir var olan bir meslek grubunda benim yaşadıklarımdan bir kısmı sadece ama umarım işin sadece Seo Kısmından İbaret olmadığını bilmenizi isterim. Eğer Bilgisayar karşısında ömrünüzün çoğunu tüketebilecek kafada biriyseniz, Seo’nun Uçsuz bucaksız dünyasına hoş geldiniz diyebilirim.

Seo Size Mucize Yaratmaz ( Bunu Unutmayın )

Web tasarımı yapıyor olabilirsiniz, Yada İnternet teknolojilerine aşina olabilirsiniz. Seo kelimesini de duymuş olabilirsiniz. Seo işinin Sitelerin ana anahtar kelimesinde, İlk sayfada olmasını sağlar. Diye Hatta Bazı derslere bile konu olmayı başardığını söyleyebilirim. Bizim işimiz aslına bakarsanız google sıralama kriterli yani algoritmaları ile, Sıralama kriterlerine etki eden algoritmalar dönemsel olarak farklılık gösterse de bunların içerisinde sürekliliğini ve etkisini kaybetmeyen, Bir kaç önemli Algoritma var. Bu Algoritmalar ile ilgili Detaylı bilgiyi daha sonra sizlerle paylaşacağım.
Google Algoritmalarının dışında, Seo’nun olmazsa olmazları vardır. Web sayfanızın google tarafından tanınmasını, İndeksenmesini, ve hatalarınızı görerek bunları onarmanızı sağlayan tüm herşey Seo içinde yer alır aslına bakarsanız.
Bir Seo Uzmanı Web Sitesinin Yapısını, Hangi kodlama Dilini Kullandığından tutunda Header, Footer ne işe yarar. Sitenin Hireyarşik düzenlemesini, Anahtar kelimelerin Sıralamasını Bu Sıralamayı hangi kriterlere göre yapacağı gibi sitenin iç kısmında yapması gereken onlarca işlem vardır. Seo Çoğu Mecra Tarafından Boş iş gibi tanımlanabilir, Ben bununla çok karşılaştım Bunun Sebebini de hemen yazmak isterim. 3. Dünya ülkelerinde, Alım gücünün Avrupa birliğine Tam üye olan Devletlere göre daha düşük olduğu aşikar. Şöyle bir örnekle ne demek istediğimi Açıklamak istiyorum. İnsanların alım gücü ve milli parası değer kaybettikçe, sizin Web sayfanızın 1. sayfada en üstte olmasının size gün içerisinde en fazla bir kaç arama faydası olacaktır. Yani Google Sıralamasının, Size Fayda Sağlayabilmesi için, alım gücü olan bir ülkede ve bir metropol de iş yapıyor olmanız gerekiyor, Bunun Haricinde Fayda sağlamaz mı* tabii ki sağlar. Siz Türkiye’nin Ücra bir köşesinde bu ülkede sadece sizin ürettiğiniz bir ham maddeyi satıyorsanız eğer. İnsanların internet üzerinden size ulaşmalarını kolaylaştırır.

Bilgiye Aç Olmak

Fakat!!! İzmir, İstanbul ya da Ankara gibi Bir Metropol’de yaşıyorsanız. Sürekli yeni müşteriye ulaşma portföyünüz var ise, İnternet ve özellikle Seo Sizin İşletmeniz için çok fazla anlam ifade eder.
Sürekli Bu Üç Şehirden örnek vermemin sebeplerinden biri, İzmir’de Seo uzmanı olarak çalışmaya başladıktan sonra İstanbul ve Ankara içinde Aynı Şekilde Talep aldığım için, Çok Nadir olarak Diğer illerden Seo ile ilgili işler gelmektedir. Bu Lütfen Sizi Yanıltmasın. Bir Bursa bir Samsun gibi bir yerde tabii ki çok işinize yarar.
Site içi Seo Çalışması, Bir çok Seo Uzmanı Tarafından Hafife alınsa da, Hafife Alınacak bir konu değildir aslında. Bir kaç Saat içerisinde Web Site Açarak iç Seo’su ile Çalışmayı yaptığını söyleyen bir çok Seo Uzmanı Arkadaşımın arkasından O site ile Uğraştığımı söylemek isterim. ve Sevgilerimi İletiyorum kendilerine.

Site Dışı Seo Çalışması

Site Dışı Seo Çalışması, Seo Çalışmasının %75 ini Oluşturur. %25 lik kısım İç Seo2da yapılması gerekenler ve çizilecek yolu belirler iken, Dış Seo Çalışması Çok Bambaşka bir alandır. Şunu Söylemeden geçemicem. Ben Bu İşe İlk Başladığımda Seo çalışmasına 22 yaşımdaydım. geçen 11 yılın içerisinde o dönemleri düşünmek bile istemiyorum aslına bakarsanız. 2 sene boyunca illegal bir Website ile geceli gündüzlü çalıştığımı biliyorum. kelime zorluğu an itibari ile %97 olan bir kelime de ( Burada Tabii ki hangi kelime olduğunu yazmayacağım ) ve Emin olun SSL sertifikası bile olmayan bir domain ile o yapmış olduğum siteyi bunu Övünerek söylemiyorum İlk Sayfaya getirmeyi başardım. Hmmm çok fazla duramadık orada ama sonuçta geldik ..
Site Dışı Seo Çalışmasında Binlerce internet sitesi arasında varlığınızı sürdürebilmek, Sesinizi Duyurabilmek için, Tüm Sosyal Medyayı ve, Rakiplerinizin Analizini İyi yapmanız gerekiyor. Bu Sizin Site Dışı Çalışmalarınızı Yönlendirecek llk Pusuladır. Bunun Dışında Sizin yaratıcılığınız ile, Çok Daha İyi İşler Çıkarabilirsiniz. Bir Zamanlar Eski Seo Uzmanları Bili. Hacklink furyası vardı. Bu Hacklink furyası şehir efsanelerine dönüştü artık. Ben kullanmamanızdan yanayım, ki Eskisi kadar kolay bir mevzu değil hacklink.
Site Dışı Seo ile İlgili de Ayrı bir bölüm açıp sizleri uzun uzun bilgilendirmeye devam edeceğim . Bu Yazımız Seo’ya Yeni Başlayanlar için, Klavuz niteliğinde olmasından dolayı, Bir çok Önemli konuyu üstü kapalı geçiyorum.

Seo Uzmanı Oldum Dememelisiniz

Bir çoğunuzun bildiği altın bir kuraldan bahsetmek istiyorum. Ben İzmir Seo Uzmanı Olarak Uzun Zamandır, Bir çok Firmaya hizmet versem de, Ben Seo Uzmanı oldum diyemiyorum. Çünkü oldum dediğiniz noktada, Kendinize Artık yeni bişeyler katmamaya başlıyorsunuz ki, bu bizim içinde bulunduğumuz sektör için harakiri anlamına geliyor maalesef, Dünyanın En büyük Arama Motorunun istelerini yerine getirerek, Rakiplerinizden bir adım öne çıkmaya çalışıyorsunuz. Bunun için, Google2ın aldığı nefesi takip etmeniz gerekiyor. ve Maalesef biraz yabancı dil bilginizin olması bu işte şart.
Google Doğrulasın ya da Doğrulamasın Her güncellemeyi kamuoyu ile paylaşmıyor. Ama Siz Sürekli Takipte olan bir Seo Uzmanı Olma yolunda biriyseniz bunu hemen hissediyorsunuz.
Bunu Fark etmenin çeşitli yolları var en basiti, Google Sıralamanızın bir anda değişmesi, aynı sayfada bir iki sıra değişikliğinden bahsetmiyorum. bir anda ilk 100 de yok oluyorsunuz, gibi buna benzer bir kaç konu daha var onları da tek tek işleyeceğiz ileride.
Bu makaleyi konuya giriş olarak değerlendirmenizi istiyorum, Hem Seo Hakkında Genel bilgi hem de piyasada iş yapmaya başlayınca karşınıza çıkabilecekler hakkında bilgi vermeye çalışıyorum o yüzden.
Reklam Firmalarının Seo Danışmanlığı Vermesi
İnternet Sitelerinin, Google Sıralamarındaki rekabetini yine o Web Sitelerin İçeriği belirler, Bu Cümlemi Lütfen Bir yere Not ediniz, Bu Sebepten Hedefiniz eğer ilk sayfada yer almak ise, içerik analizlerini iyi yapmanız gerekiyor. içerik analizi konuları için sizlere daha sonra kullanabileceğiniz bir kaç araç hakkında detaylı bilgi paylaşacağım. İyi Bir Seo Uzmanı Seo Çalışmasını Yaptığı web sitelerinin, Arama Sonuçlarında hengi kelimede rekabet edeceğine karar verir. Rekabet ettiği Tırmanmaya çalıştığı anahtar kelimede, Nelerin olup bittiğini çok iyi bilmesi gerekiyor. Aksi Takdirde. Yapmış olduğu çalışma bir yolda gözleri kapalı yürümekten farksızdır.
konudan Daha da uzaklaşmadan, Reklam Firmalarının Sizlerden Almış olduğu Seo işlerini Benim uzun Dönem Çalıştığım gibi freelance olarak çalışan seo uzmanarına verir ve arada komisyon alır. Reklam Firmalarından Seo Hizmeti almak Yani Kendi Bünyesinde Seo Hizmeti vermeyen bir firmadan almak sizin için daima sıkıntı oluşturacaktır. bu konu Seo Çalışması yaptıracak kişiler için önemli bir konudur.
Arama Motorunda üst sıralara, Ya da Arama Motorlarında demek daha doğru olacak. Sizi İstediğiniz noktaya taşıyacak kişi ya da kurumu iyi seçmelisiniz. SEO konusunda Daha Önce Herhangi bir iş yapmamış, Bir Reklam Firmasından Seo Danımanlığı hizmeti almanız hezimet ile sonuçlanacaktır. Seo Danışmanlığı Hizmeti kelimesi, bu işi Yapmak isteyen fakat ben uğraşamam diyenlerin ortaya attığı aslı astarı olmayan bir konudur bence, Bu kişiler Yaptıkları işi sevdikleri için değil, Başka sebeplerden yapmaktadırlar. Firmanızın bünyesinde, Bilgisayar sistemlerinizle ya da programlarınızşa uğraşan kişiler bu işi yapabilir bize biri yol göstersin derseniz , ÇOK YANLIŞ YOLDASINIZ demektir.
Arama motoru optimizasyonu öyle basite alınacak uzaktan onu yapın bunu yapın denilerek yürütülecek bir iş değildir. Bir Seo Uzmanının Yapılan İşin Her noktasına Vakıf olması gerekmektedir
Bu y-makalemizde biraz konulara giriş biraz genel bilgi niteliğinde olduğu için, Kusura bakmayın ama biraz uzattım fakat bundan sonraki makalelerde, Daha Kısa tutarak, Hedef odaklı derinlemesine konular üzerinde duracağız. Ankara Seo Uzmanı, ya da İstanbul Seo Uzmanı olarak çalışan Ya da Çalışmak İsteyen Arkadaşlarıızla ortak bir platform altında toplanma gibi bir düşüncemiz var. Bize İletişim Bölümünden Yazabilirsiniz. Arkadaşlar,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GOOGLE PENGUİN ALGORİTMASI

Google’da Son 10 15 yılda hayatımıza öyle bir girdi ki, Gün içerisinde hepimiz en az bir kaç defa aklmıza gelen Konularda Google Amcaya Başvuruyoruz. Yazarak Ya da Sesli Arama Yaparak Her şeyi Sorabildiğimiz Bir Arama Motorunun Kendini Sürekli Geliştirmesi Dünya Üzerinde En çok Kullanılan ve bu konumu korumasındaki en büyük sebeplerden biri, Son 5 sene içerisinde Kullanıcı odaklı Çalışmasından Kaynaklanıyor. Bir çok Firmanın Kullanıcı odaklı çalışmaya başladığı günümüzde Google Firmasının da bunu Yapması Muhtemel. Tam bu Kıstas içerisinde Google Sıralamalarında İlk Sayfada Kullanıcıya Sunduğu Web Sitelerinin Değerlendirilmesinde Kullandığı Kriterleri de Sürekli Güncellemeye Başlayan Google. 2012 yılında çıkardığı Penguin Güncellemesi ile, Web Sitelerinin Sıralama Kriterlerine bir yenisini Ekledi. Bu Sırlama Kriteri. Web Sitelerinin Dışarıdan Başka Sitelerden Almış Olduğu linkler. Üretmiş olduğunuz bir içeriğin, ya da Web Sayfasının Yükselmesine Büyük Etki etmeye Başlayan Penguin Alg

Seo Nedir? Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle böyle bir başlıkla klasik giriş yapmak zorunda kaldığım için Siz Değerli okurlarımızdan özür diliyoruz. Fakat Seo kelimesini ilk defa duyan ya da seo nedir diye arama yapan kullanıcılarımıza da bu şekilde bilgi vermek istediğimiz için, Bunu yapmak zorunda hissettik kendimizi, SEO Google Firmasının sürekli geliştirdiği Algoritmalara uyarak Web sitenizi güncel tutma işlemidir kısacası, Google firmasının İnternet sitelerinin çeşitli fonksiyonlarını denetlemesi için çeşitli algoritmaları vardır. Bu algoritmaları blog sayfamızda isimlerini ve ne işe yaradıklarını sizlerle paylaşacağız. Seo Açılımı Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Dünya üzerinde binlerce sektörde yüzlerce şehirde ayrı arama kelimesi kriteri ve ayrı bir arama motoru kelime zorluğu belirleyebilen bu algoritmalar. Dünyanın En büyük Arama motoru olan Google’ın insanlara aradıkları kelimelerde sonuçları listelemesini, sağlamaktadır. Bu Listeleme işlemini bu algoritmal